Direktlänk till inlägg 28 februari 2015
Imorgon. Mitt lilla barn blir ÅTTA år. Galet!
Frågade om vi skulle bjuda på kladdkaka...
Barnet himlade med ögonen och svarade;
När jag har en mamma som är världsbäst på tårtor? Tror du jag tänker bjuda på kladdkaka då?
Dum fråga kräver dumt svar.
Önskemålet är en tårta som smakar som en prinsesstårta men ska se ut som en groda, eller ha grodor på sig.
Resultatet får ni se imorgon.
Fick iaf ett riktigt bra recept på tårtbotten som jag tänkte dela med mig av.
Glutenfri tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
1 tsk fiberhusk
1 dl hett vatten
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt fiberhusk och rör om väl. Häll på hett vatten under omrörning. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner dem i äggsmeten. Smöra en form ( c:a 22 cm) och beströ med mjölfritt ströbröd. Häll tårtsmeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
Låt kakan kallna en stund i formen innan den stjälps upp
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | ||||
|