Direktlänk till inlägg 26 januari 2015
Ett riktigt lyckat bröd bakades ikväll, och dessutom riktigt nyttigt!
Efter lite trixande och egen omvandling av ett redan befintligt recept blev mitt bröd såhär...
Inte nog med att det var gott, det ser riktigt aptitligt ut också!
Frukt och nötbröd
25 g jäst
2 msk fiberhusk (löses i vatten)
3 dl ljummet vatten
3 dl grov mjölmix
3 dl mjölmix
Torkad frukt efter tycke och smak, jag tog aprikoser, katrinplommon och äpplen
Nötter ( jag tog hasselnötter)
Blanda jäst, vatten, den utspädda fiberhusken och mjölmixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt frukten och nötterna (som ska vara grovt hackade!) och blanda väl. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
Bred ut degen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 25 min under bakduk.
Grädda brödet mitt i ugnen, 200 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
Imorgon. Mitt lilla barn blir ÅTTA år. Galet! Frågade om vi skulle bjuda på kladdkaka... Barnet himlade med ögonen och svarade; När jag har en mamma som är världsbäst på tårtor? Tror du jag tänker bjuda på kladdkaka då? Dum fråga kräver dumt ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|