Direktlänk till inlägg 25 januari 2015
Det vankades kalas i helgen. Jag gjorde parmesankyckling med sallad och ris. Och vad passar bättre då än lite vitlöksbröd till?
Eftersom jag är ganska ny på det här med glutenfritt så bakade jag samma bullar till alla, och dom blev godkända med tummen upp!
Det som är lite tråkigt är att bullarna blir så ljusa och så har jag märkt att det är svårt att få dem "fluffiga". De blir så kompakta. Men det kanske kommer med tiden...
Såklart det skulle serveras efterrätt också. Det fick bli en gammal klassiker.,Äppelpaj med vaniljsås. Såklart gjorde jag även denna glutenfri och även den fick tummen upp av våra 12 gäster
Recept på knäckig glutenfri äppelpaj:
2 dl bovetemjöl
3 dl rena havregryn
1/2 dl socker
150 g margarin
Vaniljsocker efter smak
4-5 äpplen
Att strö över äpplena:
Kanel och socker
Smält margarinet i en gryta. Tag grytan från värmen och rör ned socker, bovetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla medan du skalar och klyftar äpplena.
Lägg äppelklyftorna i en pajform (28-30 cm i diameter). Blanda kanel och socker och strö över äppelklyftorna. Klicka ut havregrynssmeten så att den fördelas jämnt över formen.
Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader tills äpplena är mjuka och pajen har fin färg, cirka 20-25 minuter.
Lycka till!
Imorgon. Mitt lilla barn blir ÅTTA år. Galet! Frågade om vi skulle bjuda på kladdkaka... Barnet himlade med ögonen och svarade; När jag har en mamma som är världsbäst på tårtor? Tror du jag tänker bjuda på kladdkaka då? Dum fråga kräver dumt ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|